Χρήσιμες συμβουλές για τα πρώτα σας παπούτσια!

Χρήσιμες συμβουλές για τα πρώτα σας παπούτσια!

Η μεγάλη στιγμή έφτασε, το παιδάκι σας κάνει τα πρώτα του βήματα, αρχίζει να περπατάει με άνεση και μεγαλύτερη σταθερότητα, συνεπώς χρειάζεται τα κατάλληλα παπουτσάκια που θα το βοηθήσουν να πατήσει κυριολεκτικά γερά στα ποδαράκια του. Τι θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας επιλέγοντας τα πρώτα του παπουτσάκια? Η Bimbo μοιράζετε μαζί σας μερικές χρήσιμες συμβουλές πριν την εξόρμηση στην αγορά:

  •  Η πρώτη σας κίνηση είναι να επισκεφτείτε ένα εξειδικευμένο κατάστημα παιδικών παπουτσιών όπου άνθρωποι με την κατάλληλη εμπειρία και γνώση θα σας καθοδηγήσουν στη σωστή επιλογή.
  • Τα προτεινόμενα παπούτσια θα πρέπει να στηρίζουν τα ποδαράκια του στην καμάρα και να είναι στο σωστό μέγεθος.
  • Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε πως τα παπούτσια δεν έχουν σκληρή σόλα, ώστε το παιδάκι να μπορεί εύκολα να τα διαχειριστεί, η φυσική κίνηση του ποδιού να μην εμποδίζεται εξαιτίας του παπουτσιού και το παιδί να νοιώθει άνετα μέσα σε αυτά.
  • Να διατηρείται η φτέρνα στη σωστή θέση, ώστε το παιδί να μην γλιστράει και να αγκαλιάζουν καλά τον αστράγαλο.
  • Να είναι ανατομικά κατά προτίμηση.
  • Να μην περιορίζουν τις κινήσεις του ποδιού, ελευθερία κινήσεων.
  • Η επένδυσή του να βοηθά την μέγιστη αναπνευστικότητα του ποδιού.
  • Να έχουν αντιβακτηριδιακή επεξεργασία.
  • Να φοριούνται και να βγαίνουν εύκολα.

Η επιλογή των κατάλληλων παπουτσιών βοηθάει το παιδί να απολαμβάνει τα πρώτα του βήματα, επιζητώντας να περπατά ολοένα και περισσότερο φορώντας τα παπουτσάκια του. Αυτό γίνεται ευκολότερα αντιληπτό, αν λάβουμε υπόψη την περίπτωση όπου τα παπουτσάκια που έχουμε επιλέξει δημιουργούν κάποιο πρόβλημα στο παιδί, με αποτέλεσμα να ενοχλείται όταν τα φοράει, να προσπαθεί συνεχώς να τα βγάλει ή και να αποθαρρύνεται από το περπάτημα λόγω ενόχλησης.

Τα ποδαράκια ενός παιδιού μεγαλώνουν γρήγορα, συνεπώς θα πρέπει να έχετε στο νου σας την τακτική παρακολούθηση της ανάπτυξής του ώστε να προχωρήσετε άμεσα στην αγορά μεγαλύτερου νούμερου παπουτσιού με τις πρώτες ενδείξεις (όπως: αλλαγή στο βάδισμα, δεν υπάρχει κενό ανάμεσα στο μεγάλο δάκτυλο και το παπούτσι, οι πλευρές του παπουτσιού είναι τεντωμένες – δεν πιέζονται προς μέσα, δυσκολία όταν προσπαθούμε να βγάλουμε το παπούτσι, σημαδάκια από το «χτύπημα» του παπουτσιού).

Δημοσίευση by Bimbo A.E. Παιδική Μόδα.

Λαμβάνοντας υπόψη πως τα παιδιά αναπτύσσονται με γρήγορους ρυθμούς, ολοένα και περισσότερες μανούλες μεριμνούν η μία για την άλλη, ειδικότερα στις δύσκολες εποχές της οικονομικής ύφεσης, και ανταλλάσσουν ρούχα και παπούτσια σύμφωνα με τις ηλικίες των παιδιών τους. Θα πρέπει όμως να μην ξεχνάτε πως η χρήση μεταχειρισμένων παπουτσιών δεν ενδείκνυται για καθημερινή χρήση στο στάδιο της κινησιολογικής ανάπτυξης του παιδιού δεδομένου ότι το εσωτερικό τους σίγουρα θα έχει πάρει τη φόρμα των ποδιών του παιδιού που τα έχει φορέσει πρώτο, συνεπώς δεν θα είναι απολύτως κατάλληλα για το δικό σας παιδί καθώς κανένα ζευγάρι ποδιών δεν έχει απολύτως όμοιό του. Η λύση των μεταχειρισμένων παπουτσιών εξυπηρετεί μεν τον οικογενειακό προϋπολογισμό, δεν ενδείκνυται όμως στο παρόν στάδιο παρά μόνο περιστασιακά για κάποιο ειδικό γεγονός.

Τέλος, η χρήση ορθοπεδικών παπουτσιών συνίσταται μόνο σε περιπτώσεις που το παιδί έχει διαγνωστεί με συγκεκριμένο ορθοπεδικό πρόβλημα από ειδικό γιατρό (παιδο-ορθοπεδικό) ο οποίος και θα βεβαιώσει το είδος του παπουτσιού που θα πρέπει να φορέσει το παιδί προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πάθηση.

Παρακάτω θα βρείτε τον Ποδομετρητή της Bimbo. Ένα χρήσιμο εργαλείο για να μετράτε σωστά το νούμερο του παιδιού σας καθώς μεγαλώνει.

Ποδομετρητής Bimbo

Κατεβάστε και εκτυπώστε τον Ποδομετρητή της Bimbo